Kategorier
Tandläkare

Tandhygienist – ett högteknologiskt arbete i Stockholm

Att vara tandhygienist i Stockholm innebär att man har koll på en hel del tekniska innovationer inom tandvård. Vill du som kund veta mer? Fråga din klinik!

Du som väljer att vända dig till en tandhygienist i Stockholm kan se fram emot en högteknologisk upplevelse. Många tandhygienister i staden använder sig av komplexa teknologiska innovationer för att förbättra den tandvård de erbjuder sina patienter. En av dessa innovativa metoder är Airflow, en snabb och effektiv rengöringsmetod som använder sig av varmluft, vatten och pulver. 

En annan är digital röntgen, som minskar stråldosen och möjliggör en mer exakt diagnos tack vare sin höga bildkvalitet. Intraoral scanner är ytterligare en teknologi som blir allt vanligare hos tandhygienister i Stockholm. En sådan scanner gör det möjligt att skapa en noggrann tredimensionell modell av patientens tänder, utan att behöva göra några traditionella avtryck.

Tandhygienist bedömer nyttan av teknologiska innovationer

Nästa gång du bokar in ett besök hos en tandhygienist i Stockholm kan du fråga om dessa högteknologiska metoder. Det är inte säkert att just din tandhygienist använder sig av dem. Då har vederbörande gjort en bedömning att de inte ännu är lämpade för just dina tänder. Det behöver inte vara en varningssignal om din tandhygienist inte hoppat på det högteknologiska tåget. Alla metoder har sina fördelar och sina nackdelar, och det kan vara så att ett mer traditionella tillvägagångssätt är bättre i vissa fall. 

Däremot kan det vara spännande att få veta mer om högteknologiska möjligheter inom tandvård, och alltid värt att ställa en fråga om tandteknologi till din tandläkare eller tandhygienist. Även om de inte använder sig av metoderna kan de ha välgrundade kunskaper inom området, som de kan dela med sig av.