Kategorier
Tyg

Trikå ett fantastiskt tyg att sy kläder av

Att sy kläder i trikå åt både sig själv och andra är många gånger uppskattat. Det finns fantastiskt många olika mönster att välja mellan för den sytokige!

Oavsett om man är en syfanatiker eller har ett nyfött intresse av att sy är det många som syr i trikåtyger. Många är det som börjar med en ganska enkel mössa som sys ihop och värmer öronen kyligare dagar. Har man väl börjat så finns det många olika material och saker man kan sy i.

Som nybörjare siktar man på enklare syutmaningar. Att sy väskor för lunchlådan i vaxduk är ett lagom projekt man kan lösa med raksöm utan större problem. Ju mer avancerad man är desto roligare projekt kan man göra. Har man väl börjat sy mössor kanske man sneglar på att sy fler plagg i samma material som mössorna.

Köp trikå i en tygaffär

Det första man behöver göra då är att fundera på vem som ska använda slutprodukten. Det är ju inte säkert att personen som ska använda plagget vill ha det tyget man har hemma. För att hitta andra mönster finns det två sätt att gå till väga. Det ena är att sitta och surfa runt på tygbutiker hemma vid datorn. Andra sättet är att åka till en tygbutik.

För den som aldrig varit i en tygbutik förut är det en upplevelse i så många plan. Glädjerus, adrenalinkick, lycka i en salig blandning. Lägg till ångesten för att man vill hem och sy alla projekt som man kommer på av de vackra tygerna. Det kan jämföras med att släppa lös ett barn i en godisaffär.

Trikå i många mönster och färger

Så många olika vackra tyger, mönster, och strukturer det finns i en tygaffär. Alla tillbehör som knappar, trådar, band och allt annat gör att man inser att det är ett riktigt lyckopiller. Det bästa är att man köper precis så mycket man behöver. Ska man sy flera mössor och tröjor i samma tyg så kan man köpa trikå på metervara.

Med kassarna fyllda av vackra tyger och huvudet fullt av idéer är det dags att bege sig hem. När man kommer hem sätter man på en bra pod eller musik att lyssna till. Sedan drar man fram symaskinen och trampar ner pedalen och syr på för glatta livet.