Kategorier
Flytt

Flyttstädning i Södertälje görs med garanti

Om du ska lämna din hyreslägenhet och behöver göra flyttstädning i Södertälje, kan du anlita en städfirma som utför städningen noggrant och med garanti.

Den som köpt en ny bostadsrätt och skall lämna sin hyreslägenhet, tänker förmodligen inte i första hand på den kommande flyttstädningen som är oundviklig. Åtminstone inte förrän det är dags att utföra städningen. Då kan uppgiften att städa kännas tung efter alla andra flyttbestyr. Den känslan gäller för Olle som håller på att flytta in i en nyinköpt bostadsrätt i södra Stockholm.

Olle har anlitat en flyttfirma för att transportera husgeråd, möbler, tavlor, böcker och inte minst ett piano. Det senare har han fått i arv och det kräver speciell omsorg. Olle är ingen expert på städning och fönsterputsning hatar han. Fönstren blir av någon underlig anledning randiga när jobbet är gjort.

Dags för flyttstädning i Södertälje

För att ta reda på vad som ingår i en flyttstädning ringer Olle sin syster. Hon har alltid hjälpt honom i livets svåra stunder. “Hej Elin, vet du vilka delar som ingår i en flyttstädning och är det något speciellt jag måste tänka på?”, är hans fråga men han hoppas förstås att systern skulle erbjuda sig att hjälpa honom. Olles förhoppningar om assistans går dock omedelbart i kras.

“Det finns en firma som jag känner till som utför flyttstädning i Stockholm”, får han till svar. “Om du går in på städfirmans webbplats, får du en detaljerad beskrivning om vad som ingår i deras arbete”, fortsätter hon. “Det bästa med att anlita en städfirma är att de utför flyttstädning med garanti”.

Vad ingår i flyttstädning i Södertälje?

Olle tar del av städfirmans detaljerade redovisning av vad en flyttstädning innebär. Några detaljer är han bekant med, men det finns områden som inte berörts av Olles dammtrasa. I alla rum ska alla skåp och garderober torkas av in- och utvändigt. Radiatorer, socklar, lister med mera ska rengöras noggrant. 

När Olle läser vidare om vad som ska ske i kök och badrum börjar han kallsvettas. “Hur ska jag klara av att rengöra min ugn och mina spisplattor så att de går igenom hyresvärdens besiktning?”, tänker han. “Och köksfläkten har jag ju inte gjort ren på två år”.

En städfirma för flyttstädning i Södertälje

Olle kommer ihåg sitt samtal med sin syster och hennes sarkasm. “Om du har råd att köpa en dyr bostadsrätt, har du säkert pengar för att anlita en firma som sysslar med flyttstädning i Stockholm”. Olle lyder systerns uppmaning och kontaktar den städfirma hon tipsat om. Han ser att firman har goda omdömen. Olle lämnar de uppgifter firman behöver för att kunna lämna en offert med rutavdrag. Inom en timme får han svar och en offert.

När Olles lägenhet är tömd på alla tänkbara prylar tar städfirman vid. Det enda Olle själv gjort vad avser städning är att han gjort rent på sin balkong och dessutom har han fått torka av sina persienner. Krokar efter tavlor har han dragit ut. Hyresvärdens besiktning går som smort. Inte en enda anmärkning och Olle kan andas ut.