Kategorier
Solceller

Investera i solceller till BRF

Få lägre elkostnader genom att investera i solceller till er BRF. Det lönar sig ekonomiskt samtidigt som fastigheten stiger i värde och blir mer attraktiv.

Det ligger i allas intresse idag att minska utgifterna så mycket som möjligt, inte minst elkostnaderna. Elen kan numera kosta väldigt stora summor varenda månad. Det finns däremot väldigt bra sätt för att få en lägre elkostnad, samtidigt som ni gör en god gärning mot miljön. Ett av dessa är att skaffa solceller till fastigheten.

Solceller har länge varit vanligt att se på villor. De sitter ofta uppe på taket för att få som flest soltimmar. Men idag används solceller till fler ställen. Ni kan skaffa det till er BRF vilket innebär att alla inom den fastigheten kan få en lägre månadskostnad för elen. Det är en otroligt bra investering för er BRF.

Det lönar sig med solceller till BRF:en

Genom att skaffa solceller till er BRF så får ni inte bara lägre elkostnader varenda månad. Er BRF blir även mer attraktiv, vilket kan leda till att människor står på kö för att få en bostad där. Allt fler vill vara med i utvecklingen framåt och solceller är en stor del av den. Solceller ökar även bostadens värde väldigt mycket, vilket gör det till en ännu bättre investering.

För er BRF behöver ni en hel del solceller för att täcka upp energibehovet. För att lösa det bäst för er, vänd er till ett företag och gör upp en plan. Tänk även på att fråga efter offert hos några olika företag. Erbjudandena kan skilja sig åt en del mellan de olika företagen. Hitta det som lönar sig för er, billigast är inte alltid bäst.

Solceller ger el till BRF

Många väljer att placera sina solceller på taket. Detta eftersom de då får många soltimmar och oftast utan någon skugga. Om ni inte har möjligheten att ha solceller till er BRF på taket, så kan ni istället göra en ställning och ha dem där. Givetvis är det inget ni behöver göra själva, utan företaget som installerar solcellerna gör det åt er. 

Solcellerna laddas upp tack vare solens energi. Denna omvandlas och ger energi till fastigheterna. Trots att det är molnigt så laddas de upp, bara inte riktigt lika effektivt som de gör en solig dag. Överskottet av elen kan säljas tillbaka till elnätet, och kan leda till att ni får tillbaka lite pengar från solcellerna. Solceller är något för alla, oavsett var man bor, och det är en otroligt investering.

Hitta solceller till BRF:en

Nästa steg är att hitta ett företag som kan installera solceller åt er. För att få ut så mycket som möjligt, så be om offerter från flera företag. Jämför sedan vad som ingår i de olika offerterna.

Många erbjuder ett bättre pris ju fler solceller man köper. Ska ni som BRF investera i solceller, kanske det blir lite fler. Tänk även på att kolla att installationen av solcellerna ingår i offerten, eller be om en offert där allting ingår.