Kategorier
Bil & Motor

Så klarar du ditt teoriprov

Körkortet innebär att man får en större frihet i livet. Genom att ta den rosa lappen så gör man sig själv oberoende av andra och man kan själv välja när – och vart – man ska åka. Man blir på många sätt vuxen. Men, det handlar även om en väg kantad av svårigheter. Att klara ett teoriprov är ett exempel på en sådan. Här ska vi titta närmare på teoriprov och gå igenom lite kring vad som gäller och hur man ska göra för att klara av det.

Vi är alla olika. Ser man till körkort och vägen till ett sådant så blir detta tydligt. Där vissa har lätt att ta till sig information och kunskap så blir ett teoriprov en baggis – detta medan andra som är mer praktiskt lagda istället ser uppkörningen som det enkla medan teoriprovet utgör den största utmaningen. Oavsett vilket: båda dessa delar ska, tillsammans med risketta- och risktvåa, klaras av innan man erhåller ett körkort. Det man kan säga rent generellt som skillnad mellan en uppkörning och ett teoriprov är att den senare delen tas med ett mindre allvar.

Menas: ska du köra upp så kommer du inte att dyka upp oförberedd. Tvärtom. Du kommer att ha övningskört med dina föräldrar, du kommer att ha tagit en massa körlektioner och du kommer att i övrigt se till att allt från sömn till mat är genomtänkt innan. En uppkörning sker sällan som en chansning. Även om man misslyckas så handlar det om att man gjort sitt bästa.

Ser man däremot till ett teoriprov så sker det motsatta. Många – så många som hälften – av de som skriver provet misslyckas och detta visar primärt på att man chansar; man kommer dit oförberedd och utan att ha pluggat i den mån man måste.

Använd nätet för att plugga körkortsteori

Det första rådet handlar om just det. Ska du klara alla körkortsfrågor så måste du också plugga på dessa. Det räcker inte med att bläddra igenom teoriboken och hoppas på att få enkla frågor. Plugga är A och O och idag är detta enklare än någonsin att göra. Detta tack vare att det finns sidor på nätet att använda som samlar alla frågor och som möjliggör för dig att testa dig själv – och fördjupa dig i de frågor som du har problem med.

Det ger dig bästa tänkbara förutsättningar för att lyckas med ditt teoriprov. Du kan plugga hemma, på väg till skolan, innan du lägger dig och när du har en lucka över: allt via din mobil eller dator. Med dessa hjälpmedel finns ingen anledning att vara orolig över körkortsteori och att komma oförberedd till provet.