Kategorier
Djur

Så väljer du rätt hundfoder

Hundar kan inte säga vad de tycker eller vad som får dem att må bra och därför är det viktigt att du väljer hundfoder med omsorg, men det måste inte vara dyrt.

De flesta hundägare vill hitta den bästa maten för sin hund och det finns få hundar som lider av undernäring. Problemet är istället att de omtyckta djuren får för mycket mat eller mat med felaktigt näringsinnehåll. Hundar äter gärna det som smakar gott och är, precis som vi människor, svaga för söta, salta och feta livsmedel.

Väljer du ett färdigtillverkat hundfoder vet du att det har de näringsämnen hunden behöver och att det inte innehåller för mycket fett eller socker. Kanske tycker du inte att det ser lika gott ut men där skiljer sig hundar och människor åt. Hundmat som är tillverkad av inälvor och andra delar vi själva inte äter tycker hunder smakar gott.

Ett bra hundfoder görs av bra råvaror

Går du till rätt butik hittar du ett urval av både konserverat och torrt hundfoder som inte är dyrt men har rätt sammansättning. Alla hundar behöver inte samma foder och därför kan du välja specialfoder för allergiska, mycket aktiva eller kastrerade hundar.

På förpackningen kan du enkelt läsa dig till att det innehåller det just din hund behöver. Vissa hundar föredrar våtfoder medan andra gärna knaprar i sig de torra bitarna. Ser du att hunden är glad, äter med god aptit, inte ökar i vikt och att pälsen håller sig fin har du hittat rätt foder.